• SPIŻARNIA PAŁAC POLEDNO - restauracja sezonowa
    SPIŻARNIA PAŁAC POLEDNO

Przystawki

 

Ryby (lin, leszcz) w zalewie z naturalnym auszpikiem

Pajda chleba ze świeżonką z gęsiny

Swojskie pieczywo ze smalcem i kiszonym ogórkiem 

 

Zupy

 

Chłodnik litewski 

Żurek staropolski

 

Dania Główne 

 

Młoda kapusta z bekonem, dymką i koperkiem z  młodymi ziemniakami 

Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym z puree ziemniaczanym i sałatką z  ogórków  małosolnych 

Gulasz z dziczyzny z leśnymi grzybami na placku ziemniaczanym z kwaśną śmietaną 

Kurcze pieczone aromatyzowane truflami z grillowanymi ziemniakami i ogrodową sałatą ze śmietaną

 

Dania wegetariańskie

 

Risotto z szalotką, białym winem i boczniakami

 

Menu dziecięce

 

Pierogi leniwe z czerwonymi porzeczkami, cynamonem i śmietanką 

Nuggetsy drobiowe z frytkami i surówką sezonową

 

Desery

 

Sernik na zimno z truskawkami na kruchym spodzie             

Kompot z owoców sezonowych 

Koktajl z owoców letnich na maślance      

Zobacz także

Menu