• SPIŻARNIA - restauracja sezonowa

Przystawki

Ryby (lin, leszcz) w zalewie z naturalnym auszpikiem
Pajda chleba ze świeżonką z gęsiny
Swojskie pieczywo ze smalcem i kiszonym ogórkiem  

Zupy

Chłodnik litewski
Żurek staropolski

Dania Główne

Młoda kapusta z bekonem, dymką i koperkiem z  młodymi ziemniakami
Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym z puree ziemniaczanym i sałatką z  ogórków  małosolnych
Gulasz z dziczyzny z leśnymi grzybami na placku ziemniaczanym z kwaśną śmietaną
Kurcze pieczone aromatyzowane truflami z grillowanymi ziemniakami i ogrodową sałatą ze śmietaną
Risotto z szalotką, białym winem i boczniakami

Menu dziecięce

Pierogi leniwe z czerwonymi porzeczkami, cynamonem i śmietanką
Nuggetsy drobiowe z frytkami i surówką sezonową

Desery 

Sernik na zimno z truskawkami na kruchym spodzie            
Kompot z owoców sezonowych
Koktajl z owoców letnich na maślance

Zobacz także

Menu