Restaurant

Restauracja w Hotelu Pałac Poledno to miejsce, w którym łączymy tradycję z nowoczesnością. Serwujemy dania kuchni polskiej oraz autorskie kompozycje naszego szefa kuchni
Krzysztofa Grzelińskiego.

Przekąski i Sałatki

Tatar z jelenia 80g/100g – 53 PLN
wędzona słonina / suszone żółtko /cebula / ogórek / kurka / gorczyca / majonez truflowy / brioche

Pierogi z pieczoną dziczyzną 200g/100g – 41 PLN

sos kurkowy / prażynka grzybowa / wędzona śmietana / olej dyniowy

Sałatka Cezar 300g
z grillowanym kurczakiem – 47 PLN
z krewetkami w tempurze – 56 PLN
z grillowanym serem cypryjskim „KuKuMi” z gospodarstwa serowarskiego Malinowy Chruśniak- 57 PLN
sałata rzymska / sos cezar / ser „Bursztyn” / grzanki / boczek / panierowane jajko

Soups

Żurek na żytnim zakwasie 250 ml – 34 PLN
ziemniaki smażone / biała kiełbasa / jajko sadzone / jarmuż / olej majerankowy

Rosół z kurczaka zagrodowego 250 ml – 29 PLN
batter dumplings / vegetables / parsley
 

Main courses

Kotlet schabowy panierowany lub stek ze schabu 240g/400g – 59 PLN
puree ziemniaczane z boczkiem, prażoną cebulką i szczypiorkiem/ kapusta szmurowana / jajo sadzone

Różowa pierś kaczki 230g/300g – 69 PLN
maślana polenta / dziki brokuł / olej dyniowy / sos pomarańczowy


Pieczony kurczak kukurydziany 280g/350g – 58 PLN
sałaty z sosem cezar / marchew w karmelu sojowym z sezamem/ pieczone bataty / chimichurri

Fish & Chips 180g/350g – 72 PLN
dorsz w cieście piwnym / nasze frytki zapiekane z  serem i szczypiorkiem/ colesław / sos tatarski

Stek lub siekany rumsztyk z polędwicy wołowej 180g / 300g – 125 PLN
puree z batatem / pieczarki / warzywa / sos cebulowy na wędzonym koźlaku / sól wędzona


Krewetki w sosie mango – chili 140g / 250g – 68 PLN
ryż jaśminowy / szczypiorek / sezam / warzywa / limonka / kolendra

 Zapiekany „Fircyk” (ser typu Reblochon – Malinowy Chruśniak) w pikantnym miodzie z chili i orzechami 110g / 250g – 58 PLN
tempura / sałata z dressingiem malinowym / pieczone bataty / chimichurri

Burger z jelenia 160g / 200g – 55 PLN
brioche / mayonnaise / bacon / lettuce / tomato / pickled cucumber / caramelized onion / our fries

For children

Chrupiący kurczak w panko 120g / 250g – 41 PLN
homemade fries with mature cheese and chives / coleslaw

Pierogi leniwe 250g – 35 PLN
bułka tarta na maśle / kwaśna śmietana / borówki / maliny

 
Paluszki z dorsza 100g / 250g– 39 PLN
puree ziemniaczane z masłem / marchewka

Desserts

Tiramisu pistacjowe 160g – 35 PLN
lody waniliowe z lawendą / borówki


Fondant czekoladowy 180g – 31 PLN

lody karmelowe / sól maldon / krokant orzechowy


Ciasto dnia 150 g – 21 PLN

Dishes inspired by original recipes from Borowia cuisine

Śledź z patelni w zalewie octowej 100g / 100g – 26zł
krylki / masło / koperek
 
Flyndze 250g – 33zł
forszmak z jelenia / wędzona śmietana / pietruszka
 
Polewka grzybowa 250ml – 29zł

borowiki / włoszczyzna / śmietana 
 
Zraz borowiacki z jelenia 140g / 200g – 59zł
szandar / kapusta modra „szmurowana”

SEZONOWE SMAKI SZEFA KUCHNI

Sałatka z pieczonej dyni 250g – 28 PLN
szpinak / pestki dyni / olej dyniowy / krem z koziego twarogu z białą czekoladą / dressing orzechowy
  
Risotto grzybowe 300g – 49 PLN
ser „Fermin” / kiełbasa z dzika / boczniak
  
Krem z pieczonej dyni 250ml – 28 PLN
pomarańcza / mleko kokosowe / grzanki cynamonowe / pestki dyni / olej dyniowy
 
Jesiotr w białym winie 150g / 250g – 62 PLN
pieczona dynia / prażone kapary / lane kluski / szpinak
 
Dyniowy creme brulee 160g – 29 PLN
cynamon / lody pomarańczowe z białą czekoladą

Sunday buffets
"Eat as much as you want"

W każdą niedzielę od 12:00 do 17:00.
The price includes the possibility of using the buffet for up to 2 hours.
Outside the buffets, a short menu applies. 

90 zł adults and children over 12 years old
50 zł for children up to 12 years of age
FREE for children up to 3 years old
Rezerwacja stolików tel. 52 33 31 750

Scroll to Top