Restauracja

Poniedziałek – Niedziela od 12.00 – 22.00 (ostatnie zamówienie do 21:00)

Restauracja w Hotelu Poledno to miejsce w którym łączymy tradycję z nowoczesnością. Serwujemy dania kuchni polskiej oraz międzynarodowej.

Posiadamy również bogaty wybór win i alkoholi z całego świata.

Menu

Przekąski i sałatki

Tatar z jelenia
( 80g/ 100 g )

wędzona słonina/suszone żółtko/cebula/ ogórek/ kurka/gorczyca/majonez truflowy/ brioche

 48
Pierogi z pieczoną dziczyzą
( 250g/ 100g )

sos kurkowy/prażynka grzybowa/wędzona śmietana/ olej dyniowy

 38
Ceviche z pstrąga z Zielenicy
( 80g/ 150g )

sałatka z fenkuła/ rzodkiewka/ kompresowany ogórek/ koper/maślanka

 43
Sałatka Cezar
(300g )

sałata rzymska / sos cezar / ser bursztyn / grzanki / boczek / panierowane jajko

kurczak 43 zł / krewetki 53 zł / grillowany ser cypryjski z gospodarstwa serowarskiego Malinowy Chruśniak 54 zł
Ceviche z mango i awokado
(300g )

ser kozi solankowy (Malinowy Chruśniak)/ rukola/ cebula czerwona/ nori/ dressing yuzu/ kolendra

 39

Zupy

Żurek na żytnim zakwasie
( 250ml )

ziemniaki smażone/ biała kiełbasa/ jajko sadzone/ jarmuż/ olej majerankowy

 33 zł
Rosół z kurczaka zagrodowego
( 250ml )

kluski lane / warzywa / pietruszka

 28 zł
Toskańska pomidorowa
( 250ml )

kompresowana mozzarella/ pesto/ smażona rukola/ szynka dojrzewająca

 29 zł

Dania główne

Stek z podwędzanego schabu
( 240g/ 400g)

puree z prażoną cebulką i szczypiorkiem/ boczniak królewski/ mizeria z piklowanego ogórka/ masło pieprzowe

 55
Różowa pierś kaczki 
 ( 230g/ 300g )

komosa ryżowa z owocami/ warzywne tagliatelle/ olej dyniowy/ sos pomarańczowy

 68 zł
Pieczony kurczak kukurydziany
(280g/ 350g )

sałata z pomidorów koktajlowych/ młoda marchew w karmelu sojowym/ bataty/ chimichurri

 58 zł
Fish & Chips
( 180g/ 350g )

dorsz w cieście piwnym / nasze frytki zapiekane z warzywami i serem / colesław / sos tatarski

66 zł
Stek z antrykotu
( 240g /300g )

opiekane ziemniaki z sosem czosnkowym/ pieczarki/ grillowana sałata z sosem cesar/ masło

103 zł
Krewetki w sosie mango – chili
( 140g/ 150g )

cytrynowe risotto / szafran / kiełki / warzywa / limonka / kolendra

63 zł
Zapiekany ser (Malinowy Chruśniak) w pikantnym miodzie z chilli i orzechami
( 120g/ 250 g)

sałata z dressingiem malinowym/ boczniak/ pieczone bataty/ guacamole

Burger z jelenia
( 160g /200g )

brioche / majonez / bekon / sałata / pomidor / kiszony ogórek / karmelizowana cebula / nasze frytki

53 zł

Menu dziecięce

Chrupiący kurczak w panko 
( 120g/250g )

domowe frytki z serem dojrzewającym i szczypiorkiem / colesław

 41
Pierogi z twarogiem i wiśniami
 ( 5 szt./ 250g )

smażona śmierana/ cuekir fiołkowy/ sos wiśniowy

 35 zł
Paluszki z dorsza
(100g/ 250g )

puree ziemniaczane z masłem/ groszek/marchewka

 39 zł

Desery

Tiramisu pistacjowe 
( 160g )

lody waniliowe z lawendą/ żel z jeżyn/ borówki

 33 zł
Fondant czekoladowy
 ( 180g )

lody karmelowe/ sól maldon/ krokant orzechowy

 28 zł
Nerkownik z awokado i limonką
( 160g )

sałata z mango z yuzu/ mięta/ lody pomarańczowe z białą czekoladą/ palona czekolada

 27 zł
Ciasto dnia
( 150g )
21 zł

Dania inspirowane oryginalnymi przepisami kuchni borowiackiej

Śledź z patelni w zalewie octowej 
( 100g/ 100g )

krylki/masło/koperek

 26 zł
Flyndze
 ( 250 g )

forszmak z jelenia/ wędzona śmietana/ pietruszka

 33 zł
Polewka grzybowa
( 250 ml )

borowiki/ włoszczyzna/ śmietana

 29 zł
Zraz borowiacki z jelenia
( 140g / 200g )

szandar/ kapusta modra „szmurowana”

59 zł
Deser miętowy 
( 150 g )

rum/ biała czekolada/ czarna porzeczka

 26 zł

Dania sezonowe

Gęsie żołądki
( 100g / 150 g )

smażone kopytka/ piklowana gruszka/ boczniak królewski/białe wnio/ szpinak/orzechy laskowe

 26 zł
Krem z kiszonej kapusty
 ( 250 ml )

krokiet z kaszanki/ tłuczone ziemniaki z truflą i kwaśną śmietaną/ crunch z boczku

 23 zł
Pieczony kurczak w chrupiącej panierce
( 180g / 250 g )

mac and cheese/ pieczone pomidorki/ sałaty

46 zł
Biodrówka jagnięca
(180g / 300g )

buraczki w miodzie z chili/ ziemniaczki paryskie/ śliwki/ demi glace

75 zł

Niedzielne bufety
„Jesz, ile chcesz”

W cenie możliwość korzystania z bufetów do 2 godz.
Poza bufetami obowiązuje skrócona karta menu. 

90 zł dorośli i dzieci powyżej 12 lat
50 zł dzieci do lat 12
GRATIS dzieci do lat 3

Przewijanie do góry