Menu


Restauracja
Restaurant


Od Poniedziałku do Piątku
        Monday to Friday         
W godzinach 12:00-22:00
from 12:00 am to 10:00 pm

Sobota i Niedziela
Saturday & Sunday
W godzinach 12:00-22:00
from 12:00 am to 10:00 pm

(Kuchnia ostatnie zamówienie do 21:00)
(Last order at 9:00 pm)


Przystawki zimne

Cold starters

Siekany tatar z polędwicy wołowej z ogórkiem, cebulą i kaparami
z jajkiem przepiórczym
Chopped beef sirloin tartare with cucumber, onions and capers
with quail egg

36,- PLN

Łosoś wędzony z ikrą czerwoną na pumperniklu z roszponką
i knelem kwaśnej śmietany

Smoked salmon with red roe on pumpernickel bread with corn salad and sour cream quenelle

28,- PLN

 

Przystawki ciepłe

Hot Starters 

Ser kozi z borowikami i orzeszkami sosnowymi w cieście filo
z chutney jabłkowo-szafranowym 
Goat cheese with boletus mushroom and pine nuts in phyllo dough
with apple & saffron chutney

32,- PLN

Chrupiąca grzanka tramezino z mozzarellą i pomidorami
zapieczona pod parmezanem z pesto bazyliowym
Crispy tramezzino sandwich with mozzarella cheese and tomatoes
baked with parmesan and basil pesto

26,- PLN

Pierogi z dziczyzną okraszone topioną wędzoną słoniną z cremee fresch
Venison dumplings served with melted smoked lardons with crème fraiche

28,- PLN

Makaron domowy z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym
z ciętym parmezanem i koprem
Homemade noodles with chicken and chanterelles in cream sauce
with cut parmesan and dill

30,- PLN

Sandacz smażony na maśle z puree marchwiowo-selerowym z sosem szafranowym z grillowaną cytryną
Butter fried zander with carrot and celery purée with saffron sauce
and grilled lemons

46,- PLN

 

Danie wegetariańskie

Vegetarian Dish

Duszony szpinak z borowikami, szalotką i białym winem
zapieczony pod parmezanem z pomidorkami con-case
Sautéed spinach with boletus mushrooms, shallots and white wine,
baked with parmesan and tomato concasse

30,- PLN



Zupy

Soups

Zupa borowikowa z kluseczkami i pietruszką 

Boletus mushroom soup with dumplings and parsley

16,- PLN

Tradycyjny rosół z makaronem domowym
Traditional chicken broth with homemade noodles

14,- PLN 

Barszcz zabielany z tłuczonymi ziemniakami

Red borscht with cream and mashed potatoes

16,- PLN

Żurek staropolski na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem

Old Polish sour rye soup with white sausage and egg

16,- PLN



Sałatki

Salads

Mix sałat z polędwicą marynowaną w ponzu z winegretem domowym
Salad mix with sirloin in ponzu sauce and home vinaigrette marinade

34,- PLN

Mix sałat z grillowanym kurczakiem ,suszonymi pomidorami,  grzanką ziołową
i sosem cesarskim

Salad mix with grilled chicken, dried tomatoes, herb croutons
and Caesar sauce

28,- PLN



Dania główne

Main dishes

Peper steak z ziemniakiem specjalnym na warzywnych batonach
z sosem pieprzowym
Pepper steak with special potato on vegetable bars with pepper sauce

56,- PLN

Gęsie żołądki w kremowym sosie ze świeżo ciętą kolendrą, puree ziemniaczanym
i surówką z kiszonej kapusty
Goose gizzards in cream sauce with fresh coriander, potato purée
and sauerkraut salad

38,- PLN

Pierś z kaczki confit na gratine ziemniaczano-buraczanym z pieczonymi jabłkami, sosem z czerwonego wina i chipsem z ziemniaka truflowego
Duck breast confit on potato and beetroot gratin with baked apples,
red wine sauce and truffled potato chips

42,- PLN

Schab z kością z kapustą szmurowaną  i ziemniakami okraszonymi
Bone-in pork chop with simmered cabbage with smoked bacon
and bacon and onion mashed potatoes

32,- PLN

Policzki wołowe z truflowym puree i buraczanym ratatouille
Beef cheeks with truffle purèe and beetroot ratatouille

42,- PLN

 

Menu dziecięce

Children's menu

 

Zupa pomidorowa z makaronem

Tomato soup with noodles

5,- PLN

Rosół z makaronem i marchewką

Chicken soup with noodles and carrot

5,- PLN

Nuggetsy drobiowe z frytkami i surówką sezonową

Chicken nuggets with French fries and seasonal salad

15,- PLN 

Makaron domowy

Home-made Pasta

15,- PLN 

Pierogi z jagodami 5szt

Blueberry dumplings 5pcs

14,- PLN



Desery

Desserts

Szarlotka z jabłek i owoców leśnych

z maślaną kruszonką sosem jagodowym,
gałką lodów waniliowych i miętą pieprzową
Apple and berry pie
with butter crumble and berry sauce,
scoop of vanilla ice cream and peppermint

20,- PLN

Pierogi z jagodami z sosem waniliowym
Blueberry dumplings with vanilla sauce

22,- PLN 

Lody z gorącymi wiśniami
Ice cream with hot cherries

18,- PLN

Beza z owocami i musem malinowym
Meringue with fruits and raspberry mousse

24,- PLN