Menu

Menu

Przystawki

 

Siekany tatar wołowy z jajkiem, ogórkiem, cebulą, kaparami, grzybami shimeji i oliwą czosnkową  - 51 PLN

Krewetki tygrysie marynowane w czosnku i białym winie z grzanką maślaną  - 46 PLN

Carpaccio wołowe z pesto bazyliowym, rukolą i ciętym parmezanem  - 49 PLN

Zupy

 

Tradycyjny rosół z makaronem domowym  - 22 PLN

Krem kurkowy z kwaśną śmietaną i grzanką  - 35 PLN

Krem dyniowy na mleku kokosowym z chipsem z topinamburu  - 28 PLN

Żurek staropolski na zakwasie z białą kiełbasą  - 29 PLN

Zupa borowikowa z kluseczkami i świeżą pietruszką  - 33 PLN

Sałaty

 

Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem, sałatą rzymską, parmezanem i grzanką ziołową  - 44 PLN

Mix sałat z vinegretem domowym, pieczonym filo z kozim serem, kiszoną gruszką i figą  - 42 PLN

 

Dania Główne

 

Pierogi z dziczyzną okraszone wędzoną słoninką i crème fraîche  - 46 PLN

Schab z kością podany z kraszonymi ziemniakami i szmurowaną kapustą  - 42 PLN

Halibut zapiekany ze szpinakiem, pomidorami i parmezanem na dzikim ryżu  - 65 PLN

Kurczak sous-vide na gratine ziemniaczanym z sosem serowym i grillowanymi warzywami  - 40 PLN

Policzki wołowe duszone w sosie własnym, podane z truflowym puree i buraczanym ratatouille  - 59 PLN

Pepper steak z sosem pieprzowym na warzywnych batonach, podany z zapiekanym ziemniakiem specjalnym  - 82 PLN

Risotto grzybowe z białym winem, pietruszką i parmezanem  - 48 PLN

Golonka glazurowana miodem i piwem na kapuście z grzybami, opiekanymi ziemniakami i chrzanem  - 70 PLN

Gęsie żołądki na puree ziemniaczanym z białym sosem z kolendrą i surówką z kiszonej kapusty  - 45 PLN

Warzywa sezonowe w zielonym curry z ryżem jaśminowym  - 34 PLN

 

Menu dziecięce

 

Zupa pomidorowa z makaronem  - 16 PLN

Rosół z makaronem domowym i marchewką  - 15 PLN

Nuggetsy drobiowe z frytkami i surówką sezonową  - 27 PLN

Pierogi z jagodami 5 szt, podane ze śmietanką i cukrem  - 26 PLN

Naleśniki z owocami, czekoladą i bitą śmietaną  - 22 PLN

Desery 

 

Szarlotka z jabłek i owoców leśnych z sosem jagodowym i gałką lodów waniliowych  - 25 PLN

Suflet czekoladowy w wiśniami i lodami waniliowymi   - 26 PLN

Domowe tiramisu z musem malinowym  - 28 PLN

Crème brulle z wędzoną śliwką i pomarańczą  - 28 PLN

Lody z gorącymi wiśniami  - 27 PLN

Zobacz także

Niedzielne Bufety